« Назад

Как да въведем данните за имот

    В раздела "информация за имота" ви съветваме да попълвате точно и подробно всички полета, които ви предлагаме, дори и тези, които не са задължителни. В тях сме се постарали да поставим всички основни характеристики на офертата, които се представят систематизирано  в началото, подредени по съответния начин и са важни за потребителя. Пишете само на кирилица - всички обяви се преглеждат от редактор, преди да станат видими от посетителите  на сайта, и тези, които не отговарят на изискванията остават заключени. Не спестявайте няколко минути време, касае се все пак за вашия имот!

        - Изберете чрез отметка вида на обявата - за продажба или под наем.

        - Започвайки, избирате областта, общината, населеното място и района, ако за съответния град има такива. След това на картата на Google отметката автоматично застава в центъра на града или селото, което сте избрали. Когато трябва да публикувате обява за имот извън регулация /заемеделска земя, парцел или друг тип/, изберете населеното място, в чието землище се намира той. Премествайки отметката,  я придвижете до местонахождението, което искате да посочите.

        - Изберете типа на имота и неговия вид от предложените в дясното поле.

        - В полето "адрес на имота" не поставяйте града, а само улицата или жилищния квартал и номера. Вие сами  решавате доколко подробна да е информацията в това поле - само улица и номер, или вход, етаж и номер на апартамента. Ако не желаете адресът да се показва на потребителите, поставете отметка.

        -  Ако оставите празно полето "наименование", сайтът автоматично създава такова от типа "Апартамент гр.София,  кв.Иван Вазов" или "Къща гр.Варна, кв.Център". Това наименование се появява под снимката. Ако желаете нещо по-различно, от типа "Луксозен обзаведен апартамент с гараж гр. Пловдив, кв. Тракия", просто го напишете.

        - За подробното описание вижте как да направим описание на имота си.

        - Полетата "цена" и "площ" са задължителни. Ако оставите офертата без цена, автоматично се поставя текст "по договаряне". Това не е във ваш интерес, тъй като тези обяви се поставят винаги след всички останали при сортиране по цена - обща или на квадратен метър. По подразбиране валутата за цена е поставена на евро. Ако исканата от вас сума е в лева, маркирайте съответното поле. Същото се отнася за площта - по подразбиране е квадратни метри, ако желаете да я посочите в декари маркирайте полето.

        - Полета за етаж - на жилището и на сградата, както и отметка дали етажът е последен /ако над него няма тавански помещения/.

    Разделът "детайли за имота" включва други не маловажни характеристики. Обърнете внимание, че част от тях имат поставени отметки по подразбиране: етап на строителство, тераси, асансьор и обзавеждане. Ако е необходимо ги променете. Отметнете мазе и таван ако има такива и маркирайте екстрите.

    Маркирайте отметката "спешно" при спешна продажба. Това поставя червена лента с надпис върху вашата обява. Молим ви да не злоупотребявате - тя е само за информация на потребителите и не играе никаква роля при подреждане и сортиране на офертите.

    Валидност на обявата - по подразбиране е един месец. Можете да я увеличите или намалите от календара, избирайки крайната дата. Когато тя наближи, ще получите електронно съобщение за напомняне. В продължение на още един месец офертата ви ще се появява в сайта с предупредителен надпис към потребителите, който ще изчезне при актуализация от ваша страна. След тази дата вашата обява ще бъде премахната от сайта.

    По всяко време можете да влезете и редактирате всяка характеристика - да добавяте, триете, променяте срока, цената или други детайли за имота си.

Колко обяви за имот като моя има и колко клиенти са търсили такъв в сайта?

Сайтът за безплатни обяви за имоти ImotiFree.bg предлага уникална възможност...

Купувате имот - планирайте добре избора си!

При всяка сделка на покупко-продажба повечето рискове са за купувача. Това...

Имоти под наем - пазете се от измамни оферти и брокери!

 След като сте избрали желаните райони и сте наясно с големината на търсеното...

Всички съвети
ПРОДАЖБА НА ИМОТ БЕЗ ПОСРЕДНИК - ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

    Във времето на настоящата световна криза продажбата...

Анализ на пазара на имоти за 2012 година

През 2012 година бяха забелязани положителните нагласи в участниците на имотния...

Бързо ръководство за покупка на имоти без посредник

Това е една от най-големите покупки в живота ви и малките грешки могат...

Всички статии