« Назад

Представяне на вашия имот

    Публикуването на оферта за продажба или отдаване под наем на имот е важно за реализацията на вашата сделка, но не е достатъчно. Офертата ви попада сред стотици други подобни, и вашата цел трябва да бъде по някакъв начин да я направите различима, атрактивна и интересна за потенциалния клиент. За целта ви предоставяме няколко възможности, част от които се предлагат рядко от сайтове за базплатни обяви:

 1. Визуално представяне на имота. Снимки - неограничен брой, с възможност за тяхното сортиране и подреждане според вашето желание. Видео файлове - неограничен брой
 2. Текстово представяне на характеристиките и другите детайли по обявата
 3. Прилагане на документи - скици, схеми, чертежи и други

    Накратко ще ви дадем някои доказали се в практиката съвети, за да ви помогнем да подготвите и направите най-доброто представяне на вашия имот.


Как да направим добри снимки на имота си

     Вие сте решили да продавате или давате под наем своя имот... Първото впечетление за вашето жилище купувачът или наемателят получава от прикачените към обявата снимки. Понякога той не достига до текста, виждайки размазани или грозни снимки. Вярно е, че никой няма да купи само преглеждайки снимките, но те са нещо като „визитна картичка“  на обекта, която може да привлече вниманието на клиента и да го накара за разгледа останалата част от офертата. Обикновенно са необходими малко усилия, време и старание за получаването на добри резултати. Не си спестявайте време и труд, все пак не продавате имот всеки ден и не Ви е безразлично кога ще се реализира сделката.  Още повече – никакви средства!  Разбира се, ако имате приятел или познат, който може да направи професионално снимките, постарайте се да получите неговата помощ. Ако решите сам да се справите – можете да прочетете нашите съвети, които са групирани в няколко категории.

     Общите препоръки се отнасят за всички категории, и могат да се обобщят с няколко думи: фотоапарат с ширикоъгълен обектив и по-голяма разделителна способност, много светлина и принципа на мечо Пух – „колкото повече, толкова повече“. Не бързайте, внимателно планирайте и щракайте на воля, все пак е по-лесно се трие излишното. Препоръчително е снимките да се правят през светлата част от денонощието. Изберете ясно и по възможност слънчево време, когато в съответната стая влиза най-много светлина. Подгответе помещението, в което ще работите – разчистете и го подредете добре, отворете щорите и завесите, изнесете за кратко излишните вещи и обзавеждане, създайте простор. По възможност поставете цветя, вази, карета на масите, пепелници /чисти!/, купа с плодове на плота или масата в кухнята, картини или пластики и други малки акценти. Обърнете внимание на детайлите : сапунерки, кърпи с подходящия цвят в банята, тоалетната и бокса, подредете домакинските прибори и витрини, съдовете и сервизите,  които се виждат. Подредете  откритите рафтове и полици в дома – книги, снимки, украшения и други подобни. 

    На тоалетката в спалнята оставете само няколко парфюма или дезодоранта. Избирайте местата, от които снимате – целта е в кадъра да влезе колкото може по-голяма част от стаята или помещението и снимката да дава максимална информация. Постарайте се да не вкарвате в кадъра хора и домашни любимци, както и отражения на снимащия в огледала. Не забравяйте в тъмните помещения като бани, тоалетни и килери да осигурите достатъчна осветеност. Ако се налага временно сложете по-силни крушки, или сменете изгорелите. Нямате ограничение за броя на прикачените снимки, но нашият съвет е да не прекалявате с броя, а по-скоро да помислите и да представите имота си максимално подредено - например за апартамент: на първо място най-атрактивната снимка от хола или трапезарията, след това да подреждате снимките по помещения, минавайки през кухня или бокс, спални, тераси, санитарни възли и накрая коридори, килери, мокри помещения  и входна врата. Можете по-късно да промените реда на показване на снимките, да премахвате или добавяте такива. Ако имате възможност и желание, ви съветваме за направите снимки отвън на сградата, в която се намира жилището и на стълбището към него.


Как да направим и предложим видео представяне на имота си

Повярвайте ни - не е толкова лесно, колкото изглежда на пръв поглед!

 • Спазвайте общите указания за подготовка на помещенията в които снимате и тяхната осветеност.
 • Направете един видеоклип за целия имот, или отделни за всяка негова част.
 • Препоръчваме ви да няма други хора при вас в този момент.
 • Ако желаете заедно с видеото запишете вашите гласови обяснения за това, което вижда потребителя.
 • Ако смятате да процедирате по този начин, предварително си подгответе текста и го научете, за да не се запъвате, повтаряте и се чудите какво точно да кажете. 
 • Въртете камерата бавно, с плавни движения, спирайте се над обектите на които искате да акцентирате, като бавно ги приближавате или отдалечавате.
 • Покажете гледката от прозорците, терасите и дайте представа за изгледа, който ще има новия собственик или наемател. 
 • Готовия клип или клипове качете в някой от следните сайтове за видео споделяне: Vbox7.com, YouTube.com, Dailymotion.com, Vimeo.com. Всеки от тях ви дава възможност да копирате линка към своя видеоклип.
 • Този линк поставяте във видео галерията за вашата обява в imotifree.bg.
 • Можете да зададете реда, в който ще се предлагат клиповете, да го променяте, да добавяте или премахвате клипове от галерията.
Колко обяви за имот като моя има и колко клиенти са търсили такъв в сайта?

Сайтът за безплатни обяви за имоти ImotiFree.bg предлага уникална възможност...

Купувате имот - планирайте добре избора си!

При всяка сделка на покупко-продажба повечето рискове са за купувача. Това...

Имоти под наем - пазете се от измамни оферти и брокери!

 След като сте избрали желаните райони и сте наясно с големината на търсеното...

Всички съвети
ПРОДАЖБА НА ИМОТ БЕЗ ПОСРЕДНИК - ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ

    Във времето на настоящата световна криза продажбата...

Анализ на пазара на имоти за 2012 година

През 2012 година бяха забелязани положителните нагласи в участниците на имотния...

Бързо ръководство за покупка на имоти без посредник

Това е една от най-големите покупки в живота ви и малките грешки могат...

Всички статии